Aluerehtori Janne Taipale vastusti järjestyssääntöjä

Aluerehtori poltti päreensä: “Minä vastustan!”

Kirjoittanut Juhani Somersalo, 2. lokakuuta 2019

Kokoomuksen kunnanvaltuutettu rehtori Janne Taipale vastustaa voimakkaasti ehdotusta, jonka mukaan koulujen järjestyssääntöjen tulisi koskea myös opettajia. Tällä hetkellä Nurmijärven peruskouluissa noudatetaan muuallakin kunnanhallinnossa tapana ollutta käytäntöä, jonka mukaan “säännöt ei koske henkilökuntaa”. Asia on noussut puheenaiheeksi, kun äidit ovat huomanneet, että koululaisten sukat ovat jalkapohjan alueelta mustuneet jo yhden koulupäivän aikana. Tämä siitä huolimatta, että oppilaiden on otettava kengät jaloistaan jo koulun eteisessä, jotta järjestyssääntöjen edellyttämä ”siisteys” koulussa toteutuisi. On ilmennyt, etteivät opettajat itse osaa/viitsi noudattaa tätä yksinkertaista koulun yhteistä järjestyssääntöä, jota osaavat noudattaa jopa 7-vuotiaat. Opettajat ovat kaiken muun lisäksi lianneet jo vuosia mm. koulun käytäviä ulkokengillään, kertovat lapset ja siivoojat harmistuneina.

Nurmijärvi News kysyy:

NN: Mitä seuraa jos aikuiset ja jopa peruskoulujemme opettajat eivät halua noudattaa yksinkertaisia käytöstapoja saatika omia sääntöjään?

Moraalifilosofi vastaa:

Olemme tässä aivan sääntö-Suomemme ongelmien ytimessä. Mikäli jopa ammattikasvattajat, pedagogit ja peruskoulujemme opettajat itse lipsuvat säännöistä, joita vaativat lasten noudattavan, murentaa se tulevaisuudessa yleistä moraalia ja lainkuuliaisuutta. Tällainen piilo-opetussuunnitelma kannustaa jopa rikollisuuteen ja on tietenkin äärimmäisen turmiollinen.

Aluerehtori Janne Taipale vastusti järjestyssääntöjä
Aluerehtori Janne Taipale vastusti järjestyssääntöjä (Kuva: Juhani Somersalo)